Defqon.1, hét festival onder de hardere stijlen, georganiseerd door Q-dance.

De eerste editie vond plaats in 2003. De locatie was tot 2010 Almeerderstrand, hierna is het verplaatst naar het evenemententerrein van Walibi Holland. Het festival vindt van vrijdag t/m zondag plaats. Het start met ‘The Gathering’, dat sinds een aantal jaren verplicht in een tent plaats vindt. Dit komt door de geluidoverlast.  Sinds 2009 wordt Defqon.1 ook georganiseerd in Sydney.

Afgelopen jaar heb ik mijn eerste bezoek aan Defqon.1 gebracht. Ruim van te voren hebben wij onze tickets in een pre-sale kunnen kopen. Dit was handig omdat we dan verzekerd waren van de tickets. Vanaf dat moment begon het bedenken hoe we alles gingen regelen, zoals: het vervoer, eten en waar we allemaal willen gaan kijken.

24 juni was het zover; we mochten eindelijk vertrekken naar Defqon.1. We zijn in de ochtend al weggereden met de groep, zodat we verzekerd waren van een goede campingplek. Na het vervelendste pad ooit te hebben belopen, konden we door de poortjes van de bewaking en de weg richting de camping vervolgen. We konden gelijk door naar camping 5 , en vonden bij de eettenten een plek voor onze groep van 9 man. Nadat de tenten stonden, openden we het weekend met een drankje en maakte we ons klaar voor ‘The Gathering’.

Om 20:00 uur ging het festivalterrein open en gingen de stages Blue, Black en Silent Frenchcore van start. In het begin zijn we een beetje heen en weer blijven lopen tussen Blue en Black, maar we eindigden bij Ran-D en Crypsis Live. Om 01:00 uur was het afgelopen, en ging iedereen weer terug naar de camping. Hier bleven we nog even met z’n allen chillen, om uiteindelijk naar bed te gaan.

Zaterdag was de dag dat er ook mensen kwamen die alleen een dagticket hadden gekocht. Hierdoor was het best druk. Na een goed ontbijt gingen we naar het festivalterrein. Onze groep houdt van verschillende stijlen, hierdoor splitsten we ons vaak op. Zelf houd ik meer Raw hardstyle, en was hier dan ook meer en deel te vinden. In de avond was er een afsluiting en ging iedereen om 23:00 uur weg. Wij mochten om 24:00 uur weer terug komen voor the night party. Dit duurde tot 04:00 uur, en ik heb het gehaald om hiernaartoe te gaan.

Zondag was het alweer de laatste festivaldag. Het was gelukkig weer een stuk rustiger dan zaterdag. De dag verliep een beetje hetzelfde als de dag ervoor. Overal kijken en overal wat mee pakken. Om 20:00 uur begon ‘The closing ceremony’. Hier draaide de Defqon.1 Legends. Om 23:00 uur was het toch echt voorbij en gingen wij terug naar de camping. De volgende dag moest ik helaas toetsen maken, waardoor ik die nacht al terug moest rijden.

Defqon.1 was ontzettend gaaf en we hebben de tickets voor aankomend jaar alweer in the pocket.